HTML

múzeum 2.0

Új stílusú múzeumok mindenfelé. Hogyan sikerül a Szépművészetinek a 21. század? Museum of Fine Arts Budapest Inside. In Hungarian.

Szerző:

Varga Koppány

Rovatok

Linkblog

Jövőmúzeumok: Natural History Museum, San Francisco

2007.09.23. 21:59 varga koppány

A friszkói kollégák 38.000 m2-t építenek át (mi 4.200 m2-t építünk/alakítunk át összesen), mondjuk ők 12 különböző épületet gyúrnak egy új közösbe.

Az épület leglátványosabb része a 8.100 m2-es hullámzó zöld tető fűvel, fával betelepítve.

"Mintha csak kivágnánk egy darabot a parkból [Golden Gate Park], felemelnénk, és aláraknánk a múzeumot, csakhogy ne veszítsünk egy darab zöld felületet sem."
- legalábbis így látja az egyik tervező, Olaf de Nooyer. (A vezető tervező Renzo Piano, ki más?)


A California Academy of Sciences, a múzeum fenntartója eredetileg csak kisebb helyreállításokat akart végezni, miután 1989-ben egy földrengés megrongálta a legtöbb épületet, de hamar kiderült, hogy ez a kisebb helyreállítás többe kerül, mint a nagyszabású rekonstrukció, és még csak nem is hoznak vele létre semmi újat.

Végül úgy döntöttek, ha már kicsit nem tudnak lépni, akkor lépjenek igazán nagyot, így az akadémia igazgatója azzal fordult a Boardhoz: találjuk ki, miről szól egy természettudományi múzeum a 21. században?

Folyt. ...
































































































www.aia.org/aiarchitect/thisweek06/0609/0609academy.cfm

Szólj hozzá!

Címkék: jövőmúzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://muzeumblog.blog.hu/api/trackback/id/tr22174662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása