HTML

múzeum 2.0

Új stílusú múzeumok mindenfelé. Hogyan sikerül a Szépművészetinek a 21. század? Museum of Fine Arts Budapest Inside. In Hungarian.

Szerző:

Varga Koppány

Rovatok

Linkblog

Szépművészeti: hol is lesz?

2007.09.23. 21:28 varga koppány

Mielőtt újabb híresztelések kapnának szárnyra (megbolygatjuk a hősök terének megszentelt földjét, kiássuk az ismeretlen katonát ...), hadd mutassam meg a bővítés helyét.

Íme:




















A Dózsa György út járdaszigeténél kezdődik, a Hősök terén belül marad a jelenlegi járdavonalon, a Liget felől pedig - úgy tűnik - hamar abbamarad az építmény, mert ki kell kerülnünk egy fát, úgyhogy kissé szűkösen lettünk hirtelen.

És ha nem műholdról, hanem repülőről néznénk:
























Tulajdonképpen mehetne az épület tovább a tér irányában, a fenti képen is látható, hogy milyen messze van még a díszburkolatos rész, de

  1. senki sem vállalja, hogy dübörgő gépkocsi forgalom alatt építsen múzeumot (technikailag lehetséges lenne, de nem sok ilyen készült még, úgyhogy túl sok a bizonytalansági tényező (*_*), amúgy legalább másfél méterrel mélyebbre kellene mindent vinni, hogy a rezgést kellőképpen csillapítsuk - és már így is legalább 8 méterrel vagyunk a föld alatt: ki bírja azt a sok lécsőzést?);
  2. arra nem számíthatunk, hogy a közlekedés hamar megváltozna a téren (például - amiről sokan beszélnek, hogy jóval kevesebb sáv is elegendő lenne, és azok mehetnének a Műcsarnok előtt).

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés szépművészeti mélyépítés hősök tere új szárny

A bejegyzés trackback címe:

https://muzeumblog.blog.hu/api/trackback/id/tr72174619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása